18 februari 2011

Hemma.

Hemma och uppe med tuppen. Ja, jag och Elliot då. Kalle sover fortfarande. Knasigt blir det när det är så många timmar i tidsomställning. Men det rättar väl till sig om några dagar.

Vi har haft en fantastisk semester. Vi bodde på Koh Samui, Thailand. Uppe på norra delen i Mae Nam. Vårt resort låg i ett område som knappt var exploaterat alls. Där fanns inte några shoppingstråk och alla restauranger som fanns var inhemska. Precis så vi ville ha det. Första veckan var där knappt några gäster på hotellet heller. Vi kom nog precis i skarven på säsongen skulle jag tro.
Området hade ett starkt kinesiskt ursprung och när vi kom var folket mitt uppe i att fira det kinesiska nyåret. Marknader varje vecka och kinesiska lyktor hängde runt om i hela området. Det var häftigt att få ta del av det också. Vi hade fantastiskt väder varje dag (klimatet är underbart) så vi har badat, solat och ätit gott. Maten är ljuvlig om än ganska stark. Det har varit härliga två veckor!








Det är underbart att se hur snabbt barnen anpassar sig och lär sig. Elliot var ganska reserverad och försiktig första dagarna gällande det mesta. Men tillslut gick han själv och beställde glass, pratade små fraser på thai och gjorde dyk från kanten på poolen med avslutande kullerbytta.
Resan har också gått himla bra. En klar fördel var att vi åkte på natten, både dit och hem. Många flygtimmar blev det men det gick smärtfritt.
Nu ska vi försöka vända rätt på dygnet sen är vi tillbaka i vardagen igen och det känns helt ok.

1 kommentar:

  1. Ja visst är det underbart i Thailand! Skönt med ett ställe där det inte är så mycket turister och svenskar! Här är det lite för mycket av det tyvärr... Härligt att ni fick en sådan fin semester!! :) Kram&Puss

    SvaraRadera